Foutmelding

  • Strict warning: Only variables should be passed by reference in _cnapi_parse_event_details() (regel 494 van /home/uitinblankenberge/public_html/sites/all/modules/cnapi-master/cnapi.parsers.inc).
  • Strict warning: Only variables should be passed by reference in _cnapi_parse_calendar() (regel 685 van /home/uitinblankenberge/public_html/sites/all/modules/cnapi-master/cnapi.parsers.inc).
  • Strict warning: Only variables should be passed by reference in _cnapi_parse_calendar() (regel 685 van /home/uitinblankenberge/public_html/sites/all/modules/cnapi-master/cnapi.parsers.inc).
  • Strict warning: Only variables should be passed by reference in _cnapi_parse_calendar() (regel 692 van /home/uitinblankenberge/public_html/sites/all/modules/cnapi-master/cnapi.parsers.inc).
  • Strict warning: Only variables should be passed by reference in _cnapi_parse_calendar() (regel 692 van /home/uitinblankenberge/public_html/sites/all/modules/cnapi-master/cnapi.parsers.inc).

De Geheimen van het Vaticaan

Foto Hans Geybels Hans Geybels bij Radio 1
Dekenaat Blankenberge en een aantal Christelijke verenigingen zoals Davidsfonds Blankenberge, Femma, KVG, Markant, OKRA Blankenberge en Uitkerke organiseren een lezing met Hans Geybels onder de titel : “De Geheimen van het Vaticaan”. Prof. en theoloog Hans Geybels (°1971) studeerde moderne geschiedenis, godsdienstwetenschappen en godgeleerdheid aan de K.U.Leuven en aan de universiteit van ...
Dekenaat Blankenberge en een aantal Christelijke verenigingen zoals Davidsfonds Blankenberge, Femma, KVG, Markant, OKRA Blankenberge en Uitkerke organiseren een lezing met Hans Geybels onder de titel : “De Geheimen van het Vaticaan”.
Prof. en theoloog Hans Geybels (°1971) studeerde moderne geschiedenis, godsdienstwetenschappen en godgeleerdheid aan de K.U.Leuven en aan de universiteit van Oxford. Hij was tot 2009 woordvoerder van kardinaal Godfried Danneels en is thans docent aan de faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven. Hij schrijft af en toe opiniestukjes voor deredactie.be en andere nieuwsmedia en gidst ook voor Davidsfonds Cultuurreizen.
Hij neemt ons op deze avond mee naar Vaticaanstad en naar het Vaticaan waar het graf van Petrus te vinden is en waar ook de Heilige Stoel huist. Vaticaanstad, 44 hectare ‘groot’ en 850 inwoners rijk, is de kleinste soevereine staat ter wereld. En waarschijnlijk ook de meest mysterieuze… . Dit dwergstaatje is in 1929 ontstaan als gevolg van het Verdrag van Lateranen, dat door Paus Pius XI en Benito Mussolini werd ondertekend. In dit verdrag werd bepaald dat de paus het huidige kleine stukje grondgebied als soevereine staat toegewezen kreeg. Het wordt geheel omsloten door de stad Rome, waardoor het een enclave binnen Italië is.
Vaticaanstad is geen lid van de Europese Unie, maar neemt wel deel aan diverse internationale organisaties. In totaal werken zo'n 5000 mensen voor het Vaticaan. Vaticaanstad heeft een eigen regering en de leider van deze regering is niet de paus. Zoals in elk land zijn er posterijen, een uitgeverij, een station en een hotel. Maar daarnaast herbergt het Vaticaan ook een van de belangrijkste musea ter wereld met o.a. de Sixtijnse Kapel. Het Vaticaan staat vol van symboliek. Zo is de achterkant van het Vaticaan gebouwd in de vorm van een sleutel.
Alle toegangen naar Vaticaanstad en alle openbare ruimten binnen Vaticaanstad worden zwaar bewaakt. Onder het ommuurde en zwaarbewaakte Vaticaan bevind zich ook een uitgebreid netwerk van kelders en gangen. De vraag is maar naar waar al deze gangen leiden…? Misschien ook naar ‘de bunker’ van het Vaticaan?
Het Vaticaan bezit naast een geheime deur ook een geheime bibliotheek. In deze bibliotheek worden geheime documenten bewaard die niemand anders dan een heel select gezelschap mag inzien. Ook binnen deze bibliotheek bestaat er een supergeheime afdeling. Onderzoekers denken dat daarin misschien heel oude evangeliën worden bewaard? Wie zal het zeggen?
Hans Geybels zal ons op deze avond ongetwijfeld een tip van de sluier oplichten en ons nog tal van andere wetenswaardigheden en geheimen toevertrouwen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Consciencezaal - CC Casino
Zeedijk 150, 8370 Blankenberge
Wanneer
donderdag 15 maart 2018 van 20:00 tot 22:00
Prijs
€ 5 (Basistarief: 5,00 €)
Leeftijd vanaf
18+
Op kaart
UIT-agenda op uitinvlaanderen.be
Zelf een activiteit toevoegen?<br />
Dat kan via UiTdatabank.be