VOLZET Petra De Sutter op de praatstoel

Petra De Sutter
Petra De Sutter (°1963) is beroepshalve als buitengewoon hoogleraar gynaecologie aan de Universiteit Gent verbonden. Tevens is ze sinds 2008 diensthoofd van de afdeling Reproductieve Geneeskunde van het UZ Gent. De razendsnel evoluerende vruchtbaarheidsindustrie boeit haar enorm. Sinds 2014 is Petra De Sutter politiek actief. Ze zetelt voor Groen in de Senaat en in de Raad van Europa. Ze voert ...
Petra De Sutter (°1963) is beroepshalve als buitengewoon hoogleraar gynaecologie aan de Universiteit Gent verbonden. Tevens is ze sinds 2008 diensthoofd van de afdeling Reproductieve Geneeskunde van het UZ Gent. De razendsnel evoluerende vruchtbaarheidsindustrie boeit haar enorm. Sinds 2014 is Petra De Sutter politiek actief. Ze zetelt voor Groen in de Senaat en in de Raad van Europa. Ze voert vooral campagne rond milieu en de impact daarvan op de gezondheid. Ze stapte onder meer in de politiek om te strijden voor de rechten van minderheidsgroepen, waartoe ze zelf als transgender behoort. Petra De Sutter schreef in 2016 een boek over haar leven, met de titel [Over]leven: mijn strijd als transvrouw, arts & politica.
Petra De Sutter werd reeds meerdere malen gelauwerd voor haar werk als wetenschapper, dokter en opiniemaker. Ze ontving onder meer de Çavaria Award 2015 voor haar getuigenis en inzet die leidden tot de goedkeuring van de transgenderresolutie in de Raad van Europa.
Ben je geboeid door de wetenschappelijke, medische en politieke thema’s waar Petra De Sutter graag over praat? Woon dan op donderdag 29 maart (om 20 uur) zeker deze avond in de Literatuurkamer bij.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Bibliotheek Blankenberge
Onderwijsstraat 17, 8370 Blankenberge
Wanneer
donderdag 29 maart 2018 van 20:00 tot 21:30
Contact
Prijs
€ 5 (Basistarief: 5,00 €; Bibleden en -26-jarigen: 2,00 €)
Op kaart
UIT-agenda op uitinvlaanderen.be
Zelf een activiteit toevoegen?<br />
Dat kan via UiTdatabank.be