Wandeling - Oud Blankenberge en Belle Epoque Centrum

Logo
We vertrekken aan het nieuwe Station en gaan op verkenning langs de oudste plaatsen van Blankenberge. We bezoeken het Belle Epoque Centrum (inkom te betalen : 4€ of 2,,50€ voor senioren/jongeren/groepen). Tijdens deze wandeling kunnen we de sporen waarnemen van de evolutie van het vissersdorp Blankenberge tot de bruisende badstad die ze nu geworden is. In Blankenberge dateren nog heel wat ...
We vertrekken aan het nieuwe Station en gaan op verkenning langs de oudste plaatsen van Blankenberge. We bezoeken het Belle Epoque Centrum (inkom te betalen : 4€ of 2,,50€ voor senioren/jongeren/groepen). Tijdens deze wandeling kunnen we de sporen waarnemen van de evolutie van het vissersdorp Blankenberge tot de bruisende badstad die ze nu geworden is.
In Blankenberge dateren nog heel wat woningen uit de periode tussen 1890 en 1915. Brusselse architecten opteerden voor de art-nouveaustijl. Geglazuurde baksteen werd het materiaal bij uitstek voor de gevelbekleding dit omwille van de weersomstandigheden aan de kust. Dit komt allemaal aan bod in het prachtige museum van de Belle Epoque Tijd dat we bezoeken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
NMBS Station - ingang
Kon. Leopold III plein, 8370 Blankenberge
Wanneer
woensdag 18 juli 2018 van 14:00 tot 18:00
Reservatie
Prijs
€ 3 (Basistarief: 3,00 €)
Op kaart
UIT-agenda op uitinvlaanderen.be
Zelf een activiteit toevoegen?<br />
Dat kan via UiTdatabank.be